истинското дистанционно обучение....

Помагаме на искащите да успеят! Останалите са го направили...

Get Adobe Flash player

book@-РЪКОВОДСТВАic pdf Безплатни СТАТИИ и МАТЕРИАЛИ/галерии/, които публикуваме ТУК  - на МИГА reading с ФАЙЛОВЕ ic pdf или в ПАКЕТИ ic rar [ посещения  3797 ]

redfloat Ще се радваме, ако ви харесат. Можем да публикуваме и ваши материали! Запознайте се с условията ЗА ПУБЛИКУВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ!

В Библиотеката ще намерите различни електронни материали (най-новите първи), повечето от които можете да ползвате в реално време (OnLine). Специални благодарности дължите на Авторите, Съставителите и Адаптаторите, предоставили ги за ползване... от вас напълно безплатно * Тук сме публикували и Материали с авторски права, които не могат да бъдат разпространявани под каквато и да било форма, без изричното писмено съгласие на Автора. Виж етикета Публикуване/Ползване.  Публикуваме  и материали подписани с псевдоним /кличка, nickname/ без да носим отговорност за истинността им, като си запазваме правото да ги премахнем по наша преценка! Публикуваните видео-материали в Библиотеката ще са с този icon monitor pc маркер!

Публикуване/Ползване

p authorМожете да направите допълнителни запитвания за публикуване на ваши материали на  или на skype:teamcpecs при helpyes 
Ако желаете да публикуваме ваши материали в разделите на Библиотеката, трябва да ни изпратите кратка анотация на материала - електронен курс, ръководство, статия, рубрика или друг. След разглеждането му ще ви уведомим за условията, при които ще го публикуваме. *Задължително изискване за текстови "материали" е те да бъдат на български език. При одобрение на "материала", ще го публикуваме в един от следните електронни формати - Adobe Acrobat (PDF); Microsoft Word (DOC); HTML; JPG или друг за растерни изображения, MP4, WMV, AVI.

Ще бъдем особено благодарни, ако изпращате по @пощата ваши оценки и мнения за публикуваните материали и предложения за бъдещи тематични очаквания.

redfloat са публикувани (най-новите първи) и са единствено за лична употреба. Употребата на "материалите" с цел различна от посочената може да наруши авторски права или права върху търговски марки. Можете да съхранявате достъпен "материал" от сайта на ваш носител само за ваши лични - нетърговски цели, като се задължавате да не променяте нищо от неговото съдържание и/или дизайн. Нямате право да копирате, възпроизвеждате, публикувате, прехвърляте в друг сайт/сървър (в Глобалната или ваша Локална мрежа), да препращате (можете единствено с link към http://e-learning.cpecs.com ) "материал" с електронна или конвенционална поща, предавате или разпространявате по какъвто и да е друг начин "материал"-а, без да имате писменото съгласие на ЦПО"СМАРТ". ЦПО притежава "собствеността" над съдържанието на всички публикувани "материали" в т.ч. и на такива, изготвени от други Автори, пожелали публикуването им тук, освен ако не е уговорено друго с автора и е отразено в договор. Отговорността за съдържанието и истинността на "материала" е изцяло на Автора/Съставителя.
redfloat "материалите"/услугите/ се предоставят без никакви гаранции, в т.ч. гаранции за: продаваемост; пригодност към определени цели; за ненарушаване на право на интелектуална собственост на подписалите ги Автори. ЦПО не гарантира също актуалността, достоверността, точността и пълнотата на "материалите"/услугите/ на сайта, като си запазва правата по всяко време без предизвестие да извършва промени в "материалите"/услугите/ и условията за публикуването им.

redfloat както и съдържанието на e-mail/съобщение/ с или без "прикачена" такава, независимо от формата, получена в сайта на ЦПО /в т.ч. форуми, OnLine формуляри и пощенски кутии/, не се счита за поверителна и представляваща предмет на авторско право. С изключение на личната идентификационна информация, ЦПО може свободно да използва всеки друг тип информация по начини, които прецени, в т.ч. за всякакви търговски и нетърговски цели. Това не се отнася за изпратена информация, включваща "материали", предназначени за публикуване с изрична забрана за свободно разпространение или други подобни при специално уточнени условия от Автора.

всички цитирани, използвани или упоменати запазени марки и фирмени знаци са собственост на съответните фирми, организации или други субекти, които са притежатели на техните права. 
 при никакви условия и обстоятелства, включително небрежност, ЦПО не може да бъде отговорен за каквито и да е директни, индиректни, случайни, специални или последващи вреди, които са резултат от използването или невъзможността да се използват публикуваните "материали"/услуги/ или посочена "връзка" (link) в някой от документите. Ако не сте удовлетворени от "материал"/услуга/, предоставен в сайта, както и с някое от условията за ползване, имате правото да прекъснете ползването.
 при никакви обстоятелства ЦПО, неговите редактори, автори на "материали", инструктури, сътрудници или други трети лица, споменати на този сайт, няма да носят отговорност за каквито и да е било щети (в т.ч. щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други), произтекли от ползването, невъзможността за ползване или резултатите от ползваните тук "материали"/услуги/. Това ограничение важи дори и в случай на липсата на предупреждение за възможността от възникването на такива вреди.
 връзките към други сайтове на трети лица /фирми или организации/ са поместени единствено за ваше удобство. При използване на такива връзки от ваша страна ЦПО не гарантира и не носи отговорност за моментното функциониране на избраната "връзка". ЦПО не гарантира също и не поема никакви ангажименти по отношение на целевите страници или на каквато и да е информация, софтуер или други продукти, материали или услуги, които могат да бъдат поместени там, както и по отношение на каквито и да е било резултати от използването им. В случай, че използвате някоя от поместените тук "връзки", вие поемате изцяло риска от евентуални нежелани последствия.

Публикуване на Курсове и Ръководства в Библиотеката

Нямаме ограничения за Курс или Ръководство в тематичен и/или предметен обхват. В зависимост от обема на "материала" публикуването е със символично заплащане по договаряне /до 3 Mb - безплатно/. В сайта могат за бъдат публикувани "материали", които са част от пълен Курс или Ръководство. Публикуването на "част от Курс или Ръководство" се извършва след сключен договор с Автора и след като е готов пълният завършен вариант на Курса/Ръководството/. Не се публикуват "материали - Курс/Ръководство" подписани с псевдоним и/или такива, които са представени по едно и също време от същия автор в идентичен, подобен или модифициран вид на друго място в Мрежата, освен в случай на изрично изявено Аторско желание и посетителски интерес. За повече информация потърсете връзка с ЦПО.

Култура, Философия, Познание и други материали в Библиотеката

Можете да започнете с присъствието си тук чрез Рубрика, Статия, Тематичен обзор, друг материал или ваша авторска творба, които ще публикуваме след наше одобрение в Библиотеката... Нямаме тематични ограничения. Отговорността за истинността, точността, верността и обхвата на "материала" е ваша. Ако вие не сте негов автор, а съставител или адаптатор, "материалът" трябва да е с изтекъл срок на авторски права за публикуване или вие да сте техен носител. Ние няма да правим никакви корекции. Ако изпратеният от вас "материал" бъде одобрен, той ще бъде оформен в подходящ формат и дизайн от нас безплатно. "Материалите" в тази секция на Читалнята могат да бъдат публикувани и с псевдоним, ако вие пожелаете това, но изпращането на идентификационна информация за вас е задължително: Име, Презиме, Фамилия, ЕГН, Град, Адрес по местоживеене и поне един реално действащ начин за комуникация с вас / пр. телефон, e-mail, Skyрe, ТеamViewer ID, ТeamSpeak nick/ . Идентификационната лична информация, в т.ч. снимка, ще бъде публикувана единствено при заявено изрично желание от ваша страна. Оформянето, структурирането и подготовката за публикуването на "материалите" в тази Секция /трябва да ги подготвите и изпратите във формат Microsoft Word (DOC)/ е напълно безплатно до обем 3 Mb. Публикуването на "материали", които не сме одобрили, няма да направим и срещу заплащане. 101% - няма да бъдат одобрени "материали", открито злепоставящи когото и да е или такива с оскърбително, ксенофобско, етническо, расово, клеветническо, тенденциозно, клюкарско, порнографско или цинично съдържание.

redfloat Оставаме в очакване на ваши "материали" изпратени чрез формата за контакт или на  и за ваши оценки/мнения относно публикуваните материали с предложения за бъдещите ви тематични интереси.

Библиотеката

booksМожете да направите допълнителни запитвания за публикуване на ваши материали на   или на skype:teamcpecs при helpyes


Тази секция се актуализира в прогрес с достоверност към днешна дата в следните раздели!

Учебни материали

Коментари/Уроци

Допълват се! Автор и електронна адаптация: CPECS Тим

Управление на внесени изображения/илюстрации/ в текстов документ comment yellowГотови изображения
Оформяне на набрано съдържание като официален документ само за минути... icon monitor pc Примерно Заявление

Пакети

Автор и електронна адаптация: Валери Иванов

Автор и електронна адаптация: Валери Иванов
за потребители, ползващи програмата CorelDRAW. В тези уроци /част от курса за векторно рисуване/ ще създадете рекламна Брошура /стъпка по стъпка/ и ще научите още за тънкостите при работа в средата на тази програма. Изработването на рекламна Брошура е само част от 18-те урока включени в CD версията - "Векторната графика". Вижте уроците
 за да направите сами проект на Брошурата... ic rar  Среда за ползване: Adobe Acrobat Reader 5.x

Култура, Философия и Познание


 подбрал: Антонио Дим съставител: Росица Иванова; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
За Библията |Нов завет| и Учителя! Вижте тук въведението... СКОРО! Използвай при интерес формата за контакт, за да ви изпратим ic rar пълния пакет 1...

За Библията |Стар завет| и Учителя! СКОРО! Използвай при интерес формата за контакт, за да ви изпратим ic rar пълния пакет 2...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:  

Нищо ново под слънцето, а ние сме задължени да се докоснем и да приложим, доколкото ни позволява потенциалът, вечното-ново, ценното-велико от древността на Великия Творчески и Универсален Дух. Учителят Петър Дънов и ученият д-р Михаел Лайтман „превеждат” на съвременен език смисъла на живота, будят духовността на хората, внасят стремеж към отдаване и любов под слънцето...

 автор: Валери Иванов; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Тълкувания на стотици литературни термини – "чеда" на други богати култури – изпъстрили нашата хилядолетна "омайна реч... на Мама и на Татка". Чуждите "слова", напук на скептиците... лексически правят езика ни по-богат, по-силен и още по-жизнен. Авторът на книгите “Шепотът на града” /1993/, “Смарагди в пепелта” /1998/, “Грешна молитва” /2006/, “Последният гладиатор на българския Монпарнас” /2009/. Виж за Автора повеч по-долу в "Последният Гладиатор..." Занимава се с редакторска дейност и литературна критика. По изрична молба на Автора /настояване на издателство АНУБИС-БУЛВЕСТ спираме публикуването му в нашите сайтове от 10.06.2012 :-(( Ние можем да Ви съдействаме да получите електронната версия на Речника /заслужава си да се снабдите с него!/ Използвай при интерес формата за контакт!

 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
До колко човечеството е подготвено за безбожие и безметежно съществуване, или отново е изумено в хилядолетието от величието на Вселенския разум/интелект ! Част от отговора можем да докоснем чрез съжденията на някои автори, чиито диагонални асоциации през десетките столетия ни поднасят неизвестното доста провокиращо. "Всеки мечтае да промени света, но никой не си поставя цел да промени самия себе си. "/ Л.Толстой / А дали след прегледа Духът на човека... ще допълним познанието за себе си?


 автор: Валери Иванов; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Тук публикуваме извадка от монографията на Валери Иванов за Алеко Константинов и неговите файлетони. За Валери Иванов написахме повече в анотацията към АБВ речника /по горе/ и по-надолу в "Последният Гладиатор"... В секцията "Откровения..." на Библиотеката ще намерите и негов стих в стил СТАНСИ - Жени и вино...  Изводки от Монографията...

 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Роден е през 1877 г. край Хопкинсвил, щат Кентъки. Въпреки че не е бил лекар и е нямал каквото и да е специално образование, Кейси е излекувал успешно над 8000 болни. Той не само описвал с подробности “миналия” живот на съвременниците си, а и усещал основните събития от древната история. До смъртта си през 1945 г. Кейси оставя 14 256 писмени послания за миналото, настоящето и бъдещето, които днес се съхраняват от неговите последователи в Асоциацията за изследвания и просветление във Вирджиния. Освободете напрежението с мислите му...


 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Паулу Коелю е световно известен писател. Роден е на 24.08.1947 г. в Рио де Женейро в семейството на инженер. През 70-те години се изявява като музикант и пише текстове за музика. Следва право, но го прекъсва. Редица години пътешества в Южна Америка, Африка и Европа. През 1980 г. е уволнен като висш служител на грамофонната индустрия “Сони”. Това събитие се явява преломен момент в неговата съдба, след което става автор на поредица от книги. В тях с приказно завладяващи сюжети и житейски съждения той разкрива различните пътища и стремежи за всяка индивидуалност.
Много мисли, в първите книги на Алхимикът и Петата планина..., оставят следи в душата на човек и могат да бъдат пътеводни в неговия живот.


 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
В началото на ХХ век българската земя става плодоносно място да се яви Учителя – Петър Дънов. Повече от половин столетие / земен път 1864-1944 / той работи като духовен наставник на човека и неговото развитие. Всичко, което може да се намери в окултната наука, Учителят го предаде на българския народ в своите забележителни “беседи” просто, разбрано, без външен ефект, без мистерии – така както се дава на гладен човек пшеничен хляб. През 1922 г. Учителят открива школата на Бялото Братство в България, където смело и категорично каза Истината за живота в своята съвременност. Неговото забележително наследство е издавано през годините в хиляди брошури, книги и пълнообемни издания. Докоснете се до словото на Учителя... 


 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Наричахме я леля Ванга, Сляпата пророчица, Петричкото чудо. Родена на 31.01.1911 г. в Струмица, Република Македония, на 12 години тя ослепява. През 40-те години се заселва в Петрич, проявява всичките си способности и става феномен на българската и световна парапсихология. Напуска този свят на 11.08.1996 г. в Рупите, Петричко... Нека ги помним... 

 автор: Валери Иванов; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Студията “ПОСЛЕДНИЯТ ГЛАДИАТОР НА БЪЛГАРСКИЯ МОНПАРНАС” /думи за големия български поет ИВАН ПЕЙЧЕВ по повод на 90-годишния му юбилей/ е написана през декември 2006 г. Най-сетне се появи "на бял свят" и книгата "Последният гладиатор на българския Монпарнас - литературно-критически очерк за Иван Пейчев" на Изд. "Български писател". Авторът Валери Иванов е роден на 2 декември 1963 г. в Пазарджик. Завършва Математическа гимназия, педагогика и българска филология в ПУ “П. Хилендарски” /1997/. Преподавател по български език и съвременна българска литература. Автор e на стихосбирките “Шепотът на града” /1993/, “Смарагди в пепелта” /1998/, “Грешна молитва” /2006/. Председател на Съюза на независимите български писатели. Художествен ръководител на рок-група и Вокална студия “Вега”; авторски песни в БНТ и БНР /“Аз нищо не съм ти дал”, “Просякът”, “Урок по география”/ и др. вижте Последният гладиатор...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
От древността първата грижа за човека е самозащитата на тялото. Познал себе си, той осъзнава душевния мир и основателно будният гений проявява грижа към психиката на индивида. Пълните с вълшебни послания слова на Учителя Петър Дънов и известната практика на Дайън Форчън в западния окултен свят са базата, върху която за първи път се третира тази недокосвана тема. Вижте лекцията... 

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Звездите вечно нашепват, говорят на хората от планетата Земя. Част от звездния шепот за нас превежда астрологията. Предлагаме ви поредица от статии/теми/ за явното и неявното в астрологията, за въздействието й върху индивида, за необходимостта от себепознание чрез анализ на хороскопа. До колко това може до влияе на нашиата жизненост и поведение? виж "Част от тайните на астрологията"След контакт с нас ще ви изпратим всичките статии от поредицата на посочен e-mail адрес.

 автор: Христо Смирненски; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Предлагаме ви част от хумористично-сатиричното творчество на един от най-талантливите български поети Христо Смирненски. Насладете се... и ако желаете свалете извадки от Сборника ic rar Пълната версия на Сборника съдържа над 200 малко познати произведения на Смирненски, написани в периода 1916-1923 г. След контакт с нас ще ви я изпратим безплатно на посочен e-mail адрес във фомата.

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
За многоликата ревност и за другите жени е говорено и доста е писано, защото просто това е около нас - човеците. Другото в живота е биоенергия, музика и математика А ето и нещо новосътворено... За ревността... и  За другата жена...

Здраве и Хармония

 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Посланията на Учителя за здраве...

 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Посланията на Учителя за здраве и болест...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Пътят за природосъобразен начин на живот в класическия труд „Суровите зеленчукови сокове” на д-р Норман Уокър (САЩ) от 1936 г. и  допълнен през 1972 г. служи на човечеството и до днес за лечение чрез ежедневна употреба на пресни сокове и за здравословно хранене. В помощ на желаещите да приложат лечението виж Същност и практика при суровите зеленчукови сокове...  След контакт с нас ще ви изпратим ic rarкнигата на посочен е-мейл адрес.


 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Очаква се бум на депресии през следващите години за близо половин милион безработни (плюс техните семейства). Много хора ще бъдат поставени в рискова за психическото им здраве ситуация – агресия и автоагресия (самоизолиране, песимизъм и безсмислие от живота). За преодоляването на "тежки" периоди, струва ни се полезно да споделим с Вас, някои от методите и здравните съвети на Лечителя Петър Димков. Вижте тези "съставки" от съветите и словата на Лечителя с вяра в утрешния ден... Лекуване, верую и живот... и  Лечебната сила на дестилираната вода...

 адаптатор: CPECS Тим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация: 
Ако пушите и сте загрижени за себе си или сте до Човек на когото държите... "Мъмренето" в електронен вариант е само с добри намерения! Не препоръчваме също да се подлагате на "стрес" ако си "искате" последната цигара...  пушете, но по-малко! Да се преборите с "лошия" навик е истинско предизвикателство! Предлагаме Да откажем цигарите... Виж още The Insider  /филмът си заслужава/ Гледай "печелившото химическо управление на зависимостта от никотина"! съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
В божествените храмовете на Египет младият Хипократ (460 – 377 г. пр.Хр) от остров Кос имал възможността да се запознае със свещените книги и херметизма, шесттомната анатомия на Атоитис (основател на фараоновата династия 3500 години пр.Хр.) и с най-стария медицински трактат , който обединява клиничното описание и терапията (1700 години пр. Хр ). За делата си и творбите в т.н. “Хипократовия сборник” от 153 съчинения в 72 обемисти книги по-късно Хипократ е приет за родоначалник на съвременната медицина. Д-р Хей е от първите в света, които разясниха обстойно и с практическа опитност смисъла и ползата от прилагане на разделното хранене . Вижте съветите им...


 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Целият опит, който се съдържа в съществуването на човечеството, се изгражда от дадени, получени по незнайни пътища магически символи, знаци и форми. Влиянието на Вселената върху индивида чрез звезди, енергии, форми, числа, цветове, елементи, посоки, архетипи и т.н. може би обясняват част от непонятното, необхватното в нашия видим свят. Всеки човек по различен начин възприема на Земята влиянията от Универсума. Събудете силите на природата в себе си, в дома и в офиса си, за да ги превърнете в храм на равновесие и съзвучие, без да нарушите правилото във Фън Шуй – “Всяко място трябва да отговаря на същността си” Вижте сами...

 съставител: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Природата е изпълнена с хармония, тоест със здраве. Човекът е единственото същество, което се е отклонило от природните хармонични закони.СЕЙКЕМ (от египетски) е сила, мощ или същността на енергията. Използване на енергията на формите, символите и знаците било обичайна лечебна практика в Древен Египет. Чрез системата СКХМ е възможен директен контакт с нашия върховен Аз и изцеление на ниво Душа  и Монада. Как? Знание за силата...

 

Откровения

В секцията Откровения публикуваме Материали с авторски права, които не са публикувани в мрежата и други медии. Те не могат да бъдат разпечатвани и разпространявани под каквато и да било форма, без изричното писмено съгласие на Автора. Очакваме и вашите Откровения...

Проза

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:  

на един народ трябва да е ореол за човещина, да внася самосъзнание, да приобщава, да избуява усъвършенстване. Да, ама у нас Той се проявява като карценом в мъглата на обществото. До кога ли с този манталитет...


 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:

Състоянието на дух, душа и тяло са емоция, мисъл, споделяне - творческо, съзидателно или примитивно. Смирненски ни въвежда в Приказка за стълбата с Посветено на всички, които ще кажат: "Това не се отнася до мене!". И подредените тук думи не се отнасят до мене, но са мигновение, вопъл, рефрен към началните на поета: „…колко е грозна земята и колко са нещастни хората” без Отечество...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:

И днес всеки може да живее романтично, стига да е обърнат към красотата, към човека... Романтично...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:

Понякога връхлитат мисли, които решаваш да запишеш като размисли, а после... си позволяваш да ги споделиш с другите Мисли и размисли...

Поезия

 автор: Валери Иванов; ел.адаптация: CPECS Тим; Анотация:
с поклони към Михаил Ив. Атанасов.  Почива в мир от 14.01.2014. Ей Приятел, който и да си Ти и си решил да прочетеш този стих за Мишо се у
смихвай и живей живота си... Ще го помним като 
Приятел, Поет, Певец и Оратор... Публикацията  "на Дъщеря ми" е негов стих както го помним! (потърси в заглавията)

 автор: Михаил Ив. Атанасовел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Приятел, Поет и Оратор... Поклони Мишо от всички които сме се докоснали до Теб!
 Стихът ти ще е вечен...

 автор: Светлана Николова; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Признания стихотворни и мили ... за "научените тънкости на занаята - визитки, флайери, колажи..." от искащите да успеят в Кмпютърната графика - обучени в ЦПО  Ще помним вечно...

 

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:

Откровения в ранни и късни часове... точно навреме Четете...

 

 автор: Благовест Баев; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Стихове, вечните за... ЛЮБОВТА. Тя ни кара да "лудеем и летим" или да "потънем безнадеждно", тялото си да "забравим" дори! Роден под знака на РАКА. Имагинерен и интуитивен..."непораснало дете на луната и романтиката"...Страстен и драматичен и с... четката/ виж Нарисувани с любов в Палитра/ и с... китарата и с... "мъдрия" молив върху белия лист. "Толкова много магични неща има около нас, че вече никой не вярва в тях" А вие...

 автор: Валери Иванов; ел.адаптация: CPECS Тим; анотация:
Стил, жанр или... СТАНСИ това е " фр. ит. “спирка, стая"; строфа от четири или осем стиха, която представлява самостоятелно стихотворение; лирическо стихотворение, съставено от четиристишни или осемстишни обособени смислово строфи, но обединени под една обща идея". Тук сме публикували от Валери Иванов /виж "Последният Гладиатор..."/ стихотворението му "Жени и вино! Вино и жени!", като илюстрация на жанра СТАНСИ в поезията... Съчетава елементи на комизъм и сериозност, 8-стишни строфи, на римен принцип "ababbcbc"! Мъжът е мъж, когато му тежи...

Палитра

 автор: БлаговестЪ Б.; ел.адаптация: CPECS Тим:

с любов...

 автор: Антонио Дим; ел.адаптация: CPECS Тим:
вижте...

Полезни връзки

Използвайте формата за контакт с предложение да добавим тук вашия линк към Интернет страница/място/материал

В момента има 8  гости и няма потребители и в сайта

Вход